Onze huisdieren en kerst

De wekelijkse films van Peter Klaver worden hier geplaatst.

Moderators: Peter Klaver vertelt, Peter klaver Vertelt

Post Reply
Peter Klaver vertelt
peterklaververtelt
Posts: 48
Joined: 09 Nov 2020, 12:50

Onze huisdieren en kerst

Post by Peter Klaver vertelt »

Image
Onze huisdieren en kerstOm kerst te vieren, versieren we deze maand onze huizen met kerstbomen, hulst en andere kerstplanten. Maar dat kan gevaarlijk zijn voor je huisdier. Dierenartsen Peter Klaver en Bulle Koster geven tips voor een fijn kerstfeest, voor jou en je hond, kat of ander huisdier!Typische kerstsierplanten zijn maretak en hulst. Maar opgelet, de bessen van beide plantensoorten zijn giftig. De symptomen van vergiftiging zijn speekselvloed, diarree, braken en zenuwstoornissen. Bovendien leidt maretak ook tot hartstoornissen. Als het dier een hoge dosis heeft ingenomen en niet snel behandeld wordt, kan dit de dood tot gevolg hebben.

De kerstster (poinsettia) is een giftige plant en irriteert het spijsverteringskanaal van het dier en bij langdurig contact ook huid en slijmvliezen. Neem geen risico en houd deze plant goed buiten bereik van uw dier. Heeft hij er toch van gegeten, geef hem dan onmiddellijk veel water en Norit en ga daarna meteen naar de dierenarts.

Ook met kerstbomen moeten we voorzichtig zijn. De naalden bevatten veel giftige stoffen. Zet daarom de etensbak niet te dicht bij de kerstboom en laat knaagdieren niet aan de stam knagen.

In engelenhaar zit glasvezel, dus hang dat niet of heel hoog in de boom.

Ballen en andere versierselen zijn vaak een uitdaging voor de hond of kat. Wees voorzichtig, een verwonding is zo gebeurd!

Hang versieringen van chocolade ook hoog in de boom. Pure chocolade is puur vergif voor de hond.Voor meer informatie of een afspraak:
tijdens kantooruren tel 0488-410040
of mail info@klaver4dieren.nl
of on line: https://www.personalcard.nl/agenda?klaver4dieren

Ook te volgen op:
youtube https://www.youtube.com/c/PeterKlaververtelt
instagram https://www.instagram.com/peterklaververtelt6/channel/
twitter https://twitter.com/PeterVertelt
facebook https://www.facebook.com/groups/3421138161272484/
actueel dierennieuws viewforum.php?f=8

Volg dit kanaal voor nog meer films over dieren en diergeneeskunde.
Post Reply